Ludzie fundacji

Justyna Mańkowska

Reporterka radiowa od kilku lat związana z Grupą Radiową Agory. Pracę zawodową zaczynała we wrocławskim oddziale TVN24. Jest pomysłodawczynią i inicjatorką fundacji. Odpowiedzialna za powstawanie nowych projektów i pozyskiwanie funduszy. Czasami ma olśniewające pomysły;) Wcześniej mieszkała w Edynburgu, gdzie otrzymała Higher National Diploma na kierunku Multimedia w Jewel&Esk Valley College. Jest podróżniczką, żeby nie powiedzieć powsinogą. Wszędzie, gdzie jedzie, zabiera swojego syna Sebę. Audiodeskrypcja uświadomiła jej także, czym jest spalony, ‘wapno’ oraz drybling podczas kursu na audiodeskryptora meczowego na EURO2012.

Marta Mazgaj

Absolwentka Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Wrocławskiego i Zarządzania na Uniwersytecie Ekonomicznym. Zawodowo zajmuje się kreacją, strategią, budowaniem wizerunku marek, usług idei. Właścicielka agencji PR Maniprojekt, inicjatorka Studia Bardzo – innowacyjnej spółki zajmującej się projektowaniem komunikacji. W „Katarynce” – przewodnicząca rady Fundacji oraz konsultant ds. promocji i wizerunku. Prywatnie ogarniaczka, mama Tymona i Leona, miłośniczka natury i kultury. Lubi lubić.

Ewa Romanowska

Logopeda oraz absolwentka Podyplomowego Studium z Zakresu Dziennikarstwa Radiowego na Uniwersytecie Wrocławskim. Obecnie zajmuje się szeroko rozumianą pracą głosem i nad głosem. Przez pewien czas związana z grupą radiową Agory, gdzie pracowała jako dziennikarka i wydawca serwisów informacyjnych. Rusycystka z zamiłowania. Uczestniczka wielu projektów kulturalno – edukacyjnych realizowanych w krajach byłego ZSRR. Pracowała m.in. na Ukrainie, w Rosji i północnym Kazachstanie. Prywatnie podróżniczka, motocyklistka i miłośniczka masaży orientalnych. A w fundacji „Katarynka” odpowiedzialna za tworzenie audiodeskrypcji. Jest dyplomowanym audiodeskryptorem, specjalizującym się w audiodeskrypcji filmowej i telewizyjnej oraz opisach dźwiękowych malarstwa i fotografii.

Mariusz Trzeciakiewicz

Magister politologii. Ukończył Wydział Nauk Społecznych na Uniwersytecie Wrocławskim ze specjalizacją Administracja Publiczna. Od początku drogi zawodowej związany z mediami. Radio Klakson, Blue FM, Złote Przeboje, Roxy i ToK FM. Dziennikarz, reporter, wydawca serwisów informacyjnych. Przez wiele lat związany z Grupą Radiową Agory, jako dyrektor programowy i szef Lokalnej Agencji Informacyjnej. W Fundacji „Katarynka” jako prezes odpowiada za wszystkie kluczowe sprawy, pracuje zarówno przy tworzeniu audiodeskrypcji jak i przy rozpisywaniu projektów i kampaniach promocyjnych. Inicjator powołania fundacji. Prywatnie zapalony cyklista i maratończyk.

Alina Szeptycka

Z wykształcenia polonistka, z doświadczeniami w edukacji, branży wydawniczej i sektorze pozarządowym. Absolwentka Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego, przez wiele lat pracowała w publicznym liceum. W wydawnictwie zajmowała się komunikacją, marketingiem oraz koordynacją wydawniczą. Uczestniczka wielu projektów i szkoleń antydyskryminacyjnych, szczególnie w zakresie przeciwdziałania przemocy wobec kobiet. W Fundacji „Katarynka” odpowiada za kontakt z odbiorcami i koordynację projektów. Prywatnie miłośniczka literatury, sztuki i północnej melancholii.