Ludzie fundacji

Nie od dziś wiadomo, że największym kapitałem każdej organizacji są ludzie, którzy ją tworzą. Nawet jeśli jest ich niewielu, to i tak są najważniejsi…

Justyna Mańkowska. Reporterka radiowa, przez kilka lat związana z Grupą Radiową Agory. Pracę zawodową zaczynała we wrocławskim oddziale TVN24. Jest pomysłodawczynią i inicjatorką fundacji. Odpowiedzialna za powstawanie nowych projektów i pozyskiwanie funduszy. Czasami ma olśniewające pomysły;) Wcześniej mieszkała w Edynburgu, gdzie otrzymała Higher National Diploma na kierunku Multimedia w Jewel&Esk Valley College. Jest podróżniczką, żeby nie powiedzieć powsinogą. Wszędzie, gdzie jedzie, zabiera swojego syna Sebę. Audiodeskrypcja uświadomiła jej także, czym jest spalony, ‘wapno’ oraz drybling podczas kursu na audiodeskryptora meczowego na EURO2012.

Mariusz Trzeciakiewicz
Magister politologii. Ukończył Wydział Nauk Społecznych na Uniwersytecie Wrocławskim. Jako prezes  Fundacji odpowiada za wszystkie kluczowe sprawy, pracuje zarówno przy tworzeniu audiodeskrypcji i napisów dla niesłyszących, jak i przy rozpisywaniu projektów i kampaniach promocyjnych. Inicjator powołania fundacji. Dziś specjalista ds. dostępności, wcześniej dziennikarz. Przez wiele lat związany z mediami, głównie Grupy Radiowej Agory. Reporter, wydawca serwisów informacyjnych, dyrektor programowy i szef Lokalnej Agencji Informacyjnej.

Prywatnie tata 13-letniej Nataszy, właściciel psa Kapsla i kici Mamrysi (nie mylić z Marysią). Zapalony cyklista i pasjonat nowych technologii.

Alina Szeptycka. Z wykształcenia polonistka, z doświadczeniami w edukacji, branży wydawniczej i sektorze pozarządowym. Absolwentka Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego, przez wiele lat pracowała w publicznym liceum. W wydawnictwie zajmowała się komunikacją, marketingiem oraz koordynacją wydawniczą. Uczestniczka wielu projektów i szkoleń antydyskryminacyjnych, szczególnie w zakresie przeciwdziałania przemocy wobec kobiet. W Fundacji „Katarynka” odpowiada za kontakt z odbiorcami i koordynację projektów. Prywatnie miłośniczka literatury, sztuki i północnej melancholii.

Marta Mazgaj. Absolwentka Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Wrocławskiego i Zarządzania na Uniwersytecie Ekonomicznym. Zawodowo zajmuje się kreacją, strategią, budowaniem wizerunku marek, usług idei. Właścicielka agencji PR Maniprojekt, inicjatorka Studia Bardzo – innowacyjnej spółki zajmującej się projektowaniem komunikacji. W „Katarynce” – przewodnicząca Rady Fundacji oraz konsultant ds. promocji i wizerunku. Prywatnie ogarniaczka, mama Tymona i Leona, miłośniczka natury i kultury. Lubi lubić.