Wydarzenia - Oprowadzanie

Przegląd Sztuki SURVIVAL. Oprowadzanie z tłumaczeniem na PJM i pętlą indukcyjną. 26 czerwca, godzina 16.

Kolorowe zdjęcie. Hala przypominająca wysypisko śmieci. Po prawej stoi samochód, o który opiera się niedziałający neon z napisem szpital. Obok znajduje się więcej niedziałających neonów. Na zdjęciu napis dwudziesty pierwszy przegląd sztuki survival. Poniżej logotypy: Mops, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, Fundacja Katarynka, SURVIVAL i Transparent.Zapraszamy na oprowadzanie z tłumaczeniem na PJM i pętlą indukcyjną na 21 Przeglądzie Sztuki Współczesnej SURVIVAL, który odbędzie się w zabytkowej zajezdni Popowice przy ulicy Legnickiej we Wrocławiu. Jest to jedyny taki obiekt w Europie. Oprowadza Ewa Pluta, która nie może się już doczekać!

Ma już przeszło 120 lat i zachował się w niemal kompletnym stanie. Na SURVIVAL zobaczymy nie tylko jego unikatowe budynki, ale również zabytkowe wrocławskie tramwaje. Zwiedzimy również wystawę sztuki współczesnej ulokowaną w tych wyjątkowych przestrzeniach. W tym roku hasło wystawy to ERZAC – słowo, które weszło do użycia w trakcie I wojny światowej. Ponad 30 artystek i artystów z Polski, Ukrainy, Białorusi i Irlandii przygotowało prace artystyczne w różnych technikach.

Wstęp jest darmowy. Zapisy na oprowadzanie pod mailem kontakt@fundacjakatarynka.pl oraz telefonicznie pod numerem 725 211 301 lub 507 507 129. Liczba miejsc ograniczona!

Kiedy?
26 czerwca (poniedziałek)
godzina 16

Gdzie?
Zajezdnia tramwajowa Popowice
Miejsce zbiórki:
przystanek autobusowy KWISKA (w stronę Maślic)
identyfikator przystanku 12303

Dojazd:
Przystanek Kwiska przy ulicy Legnickiej:
Autobusy – 102, 104, 101, 119, 122, 128, 129, 132, 143
Tramwaje – 3, 10, 20, 31, 33 (uwaga: w czasie Festiwalu planowany jest remont torów, przystanek tramwajowy może być nieczynny)

Przystanek tramwajowy Hala Orbita przy ulicy Wejherowskiej – tramwaje 18, 19 W pobliżu może być problem z zaparkowaniem samochodu. Najbliższy parking przy ulicy Wejherowskiej 28.

Zadanie publiczne współfinansowane ze środków finansowych PFRON otrzymanych od Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej www.mops.wroclaw.pl Projekt jest dedykowany osobom z orzeczeniem o niepełnosprawności.

Logo Mopsu.

Logo Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.

Logotyp Wrocław bez barier