Wydarzenia - ADAPTER

Współpraca z Tomaszem Rożkiem. Dostępna "Nauka To Lubię". Z audiodeskrypcją, napisami i tłumaczeniem na PJM.

Kolorowe zdjęcie. Po lewej Tomasz Rożek patrzy w obiektyw i opowiada. Ma na sobie białą koszulę we wzorki. Po prawej stoi sprzęt laboratoryjny.

Mamy przyjemność ogłosić, że podjęliśmy współpracę z Tomaszem Rożkiem – założycielem kanału „Nauka To Lubię”. Tomasz Rożek jest fizykiem, dziennikarzem naukowym i założycielem Fundacji Nauka To Lubię. Na co dzień zajmuje się popularyzacją nauki. Obecnie zajmujemy się dostosowywaniem odcinków właśnie z jego kanału „Nauka To Lubię”.

„Nauka To Lubię” to kanał popularnonaukowy, który jest prowadzony przez Tomka Rożka, znajdziecie tam rozmaite ciekawostki naukowe. Na jego kanale pojawiły się m.in. filmy z serii „Jak działa człowiek”. Jest to to edukacyjny cykl video, który powstał wraz z Uniwersytetem Medycznym w Łodzi. Tomek Rożek w prosty sposób tłumaczy w nim zagadnienia z zakresu anatomii człowieka. To właśnie je obecnie dostosowujemy. Pierwsze z nich pojawią się na Adapterze już dzisiaj w zakładce Edukacja.

Kanał Tomasza Rożka.

Więcej o działalności Tomasza.

Projekt „Adapter IV. Film i kultura bez barier” dofinansowano ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych oraz ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzącego z Funduszu Promocji Kultury, uzyskanych z dopłat ustanowionych w grach objętych monopolem państwa, zgodnie z art.80 ust.1 Ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych.