Wystawa fotograficzna Sebastiana Kalińskiego "Bez odpowiedzi". Oprowadzanie z audiodeskrypcją. 25 sierpnia, godzina 17.

Czarno-białe zdjęcie: Figury trzech marmurowych żołnierzy stoją obok siebie przodem do obiektywu. Dwóch z nich ma kaski, jeden z nich czapkę.

Czym jest fotografia? Na to pytanie odpowiedzi poszukuje artysta Sebastian Kaliński. Czy uda mu się ją znaleźć? Nie przegapcie oprowadzania po wystawie „Bez odpowiedzi” z audiodeskrypcją.

Sebastian Kaliński o wystawie:
„Fotografia zarówno dla mnie, ale też jak sądzę dla wielu innych osób, pozostaje ciągle magiczną, nierozwiązaną zagadką. Kolekcja prezentowanych fotografii jest skromną próbą zmierzenia się z tym fascynującym problemem, wywołaniem refleksji oraz pytań dotyczących tego, co właściwie widzi człowiek zależnie od miejsca i czasu, w którym ogląda obraz. Czy wiedza, wiara, świadomość i szacunek dla podstawowych wartości mają wpływ na nasze widzenie?”

Sebastian Kaliński – artysta, który w swoich fotografiach łączy racjonalizm z humanistycznym ujęciem świata i opowiada o wzajemnej zależności człowieka z jego otoczeniem. Jego inspiracją są świat i człowiek jako obiekty kultury i obyczajowości.

Kiedy?
25 sierpnia (czwartek)
godzina 17-18

Gdzie?
Galeria Fotografii ZPAF
ul. św. Marcina 4

Dojazd MPK: Przystanek Plac Bema. Tramwaje 6, 8, 9, 11, 17, 23, autobusy 111, 128, C.

Jak się zapisać?
Wstęp darmowy.
Zapisy na oprowadzanie drogą mailową kontakt@fundacjakatarynka.pl oraz telefonicznie pod numerem 797 122 452 lub 507 507 129.

Oprowadza Ewa Pluta – robotnica kultury, rzeczniczka prasowa Muzeum Miejskiego Wrocławia i kuratorka Przeglądu Sztuki SURVIVAL.

Strona galerii: https://www.zpaf.pl/
Projekt sfinansowany ze środków Gminy Wrocław, www.wroclaw.pl