"Boże ciało" z audiodeskrypcją i napisami w kinie Nowe Horyzonty. 15 grudnia 2019, g. 16.00

To inspirowana prawdziwymi zdarzeniami historia chłopaka, który po wyjściu z zakładu poprawczego postanawia udawać księdza.
Film jest polskim kandydatem do Oscara, zdobywcą dziesięciu prestiżowych nagród 44. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni.

Kiedy: 15 grudnia 2019, g. 16.00
Gdzie: kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław

Film: „Boże ciało”, reż. Jan Komasa, czas trwania 1 godz. 56 min

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji. Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 507 507 129.

Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę www.kinonh.pl . Bilety w cenie 6 zł.

—-
Pokaz odbywa się w ramach projektu „Kultura dla wszystkich” dofinansowanego ze środków PFRON – Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w dyspozycji Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej we Wrocławiu oraz ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

ADAPTER – kino bez barier:
Fundacja KATARYNKA i Kino Nowe Horyzonty zapraszają na cykliczne pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Filmy można oglądać co miesiąc, w niedzielę o godz. 16.00. Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla osób z niepełnosprawnościami. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów. Dla wszystkich cena biletu jest dla taka sama – 6 zł.