Pokaz filmu "Ukryta gra" i spotkanie z wybitnym aktorem Robertem Więckiewiczem w kinie Nowe Horyzonty!

Fotos z filmu Ukryta graFilm „Ukryta gra” to pełen napięcia thriller szpiegowski. W czasie zimnej wojny amerykańskie tajne służby porywają genialnego matematyka, aby stanął do szachowego pojedynku przeciwko sowieckiemu mistrzowi. Międzynarodowy turniej w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki okazuje się jednak tylko przykrywką do szpiegowskiej gry, w której stawką jest uratowanie ludzkości przed zagładą nuklearną.

Po filmie odbędzie się spotkanie z Robertem Więckiewiczem, który w filmie wciela się w rolę dyrektora Pałacu Kultury i Nauki. Aktor znany jest szerokiej publiczności z głównych ról m.in.: „Pod Mocnym Aniołem”, „W ciemności” czy „Wałęsa. Człowiek z nadziei”.

Kiedy: 19 stycznia 2020, niedziela, g. 16.00
Gdzie: kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław

Film: „Ukryta gra”, reż. Łukasz Kośmicki, czas trwania 100 minut. Spotkanie rozpocznie się po seansie.

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji. Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 507 507 129.

Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę www.kinonh.pl . Bilety w cenie 6 zł.

ADAPTER – kino bez barier:
Fundacja KATARYNKA i Kino Nowe Horyzonty zapraszają na cykliczne pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Filmy można oglądać co miesiąc, w niedzielę o godz. 16.00. Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla osób z niepełnosprawnościami. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów. Dla wszystkich cena biletu jest dla taka sama – 6 zł.