ADAPTER - kino bez barier. Zapraszamy na pokaz komedii romantycznej „Planeta Singli 3”.

Fotos z filmu Planeta Singli 3Kiedy: 23 lutego 2020, niedziela, g. 16.00
Gdzie: kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław
Film: „Planeta Singli 3”, reż. Sam Akina, Michał Chaciński, czas trwania 1 godzina 41 minut.

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji. Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 507 507 129.
Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę www.kinonh.pl od 3 stycznia 2020. Bilety w cenie 6 zł.

O FILMIE: Tomek i Ania poznali się przypadkiem w jednej z warszawskich restauracji. Z początku się nienawidzili, później pokochali. Następnie rozchodzili się i schodzili. Teraz przyszedł czas na ślub, nadchodzi więc chwila, w której panna młoda pozna rodzinę swojego ukochanego. Jak się okazuje, jej członkowie są tak samo oryginalni jak Tomek. Zwłaszcza Max – głowa rodu Wilków.

ADAPTER – kino bez barier:
Fundacja KATARYNKA i Kino Nowe Horyzonty zapraszają na cykliczne pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Filmy można oglądać co miesiąc, w niedzielę o godz. 16.00. Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla osób z niepełnosprawnościami. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów. Dla wszystkich cena biletu jest dla taka sama – 6 zł.