ODWOŁANE! ADAPTER - kino bez barier. Zapraszamy na pokaz filmu historycznego "Piłsudski".

W związku z podwyższonym zagrożeniem epidemiologicznym wydarzenie zostaje odwołane!

Kiedy: 15 marca 2020, niedziela, g. 16.00

Gdzie: kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław

Film: „Piłsudski”, reż. Michał Rosa, czas trwania 1 godzina 43 minuty.

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji. Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 507 507 129.

Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę www.kinonh.pl. Bilety w cenie 6 zł.

O FILMIE: Po ucieczce ze szpitala psychiatrycznego Józef Piłsudski powraca  na czoło podziemnej walki o niepodległą Polskę. Dla osiągnięcia celu nie zawaha się przed niczym. Historia marszałka pokazana jest też z perspektywy jego burzliwych związków z żoną i kochanką.

ADAPTER – kino bez barier:

Fundacja KATARYNKA i Kino Nowe Horyzonty zapraszają na cykliczne pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Filmy można oglądać co miesiąc, w niedzielę o godz. 16.00. Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla osób z niepełnosprawnościami. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów. Dla wszystkich cena biletu jest dla taka sama – 6 zł.