ADAPTER w DCF. Zapraszamy na pokaz filmu obyczajowego "Tully” z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących.

Fotos z filmu TullyTo opowieść o matce trójki dzieci, która za namową brata decyduje się zatrudnić nianię. Opiekunka całkowicie odmienia życie rodziny.

3 marca 2020 (wtorek), g. 18.30, kino DCF ul. J. Piłsudskiego 64a, Wrocław.
Film „Tully”, komediodramat, reż. Jason Reitman, czas trwania 1 godz. 36 minut.
Bilety w cenie 6 zł.

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji. Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 507 507 129.
Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę https://www.dcf.wroclaw.pl/repertuar

O FILMIE: Mąż, dom i trójka dzieci! Marlo to prawdziwa superbohaterka, ale czasem nawet superbohaterki potrzebują chwili wytchnienia. Pewnego wieczoru w drzwiach domu Marlo zjawia się tajemnicza niania, Tully… Młoda, piękna i zwariowana opiekunka szybko wywraca do góry nogami życie całej rodziny. Marlo musi zmierzyć się z przebojową i pełną energii dziewczyną, która ma w sobie wszystko to, co Marlo utraciła.

ADAPTER w DCF – Kultura dla wszystkich
Fundacja Katarynka i Dolnośląskie Centrum Filmowe zapraszają na pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. W cyklu pokazujemy współczesne filmy zagraniczne. Audiodeskrypcja jest dyskretna, dostępna dla niewidomych przez odbiorniki z słuchawkami, które zapewnia Fundacja. Napisy zawierają też zapis dźwięków, są adresowane dla osób niesłyszących. Pokazy są dostosowane z myślą o niewidomych i niesłyszących odbiorcach, ale są otwarte dla wszystkich. Odbywają się raz w miesiącu o g. 18.30. Cena biletu jest dla wszystkich ta sama – 6 zł. „Adapter w DCF” to pokazy bez barier, wpisujące się w ideę kultury dostępnej dla wszystkich.