ADAPTER w DCF. Zapraszamy na komediodramat "Kobieta idzie na wojnę” z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących.

Fotos z filmu Kobieta idzie na wojnę„Kobieta idzie na wojnę” to przebojowa opowieść o kobiecie z Islandii, która wywraca system do góry nogami!

Zapraszamy 9 stycznia 2020 (czwartek), g. 18.30, kino DCF ul. J. Piłsudskiego 64a, Wrocław.
Film „Kobieta idzie na wojnę”, reż. Benedikt Erlingsson, czas trwania 1 godz. 40 minut.
Bilety w cenie 6 zł.

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji. Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 507 507 129.
Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę https://www.dcf.wroclaw.pl/repertuar

O FILMIE:
Halla prowadzi podwójne życie: ukrywając się pod pseudonimem „Kobieta z Gór”, niczym superbohaterka wypowiada walkę potężnemu koncernowi, który stanowi zagrożenie dla islandzkiego środowiska. Jej działania są coraz zuchwalsze – od drobnego wandalizmu po ewidentny sabotaż. Doprowadza w końcu do przerwania negocjacji między islandzkim rządem a korporacją planującą budowę huty aluminium w pobliskich górach. Jednakże kiedy później bohaterka planuje największą i najzuchwalszą misję, otrzymuje list, który wszystko zmienia.

ADAPTER w DCF – Kultura dla wszystkich
Fundacja Katarynka i Dolnośląskie Centrum Filmowe zapraszają na pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. W cyklu pokazujemy współczesne filmy zagraniczne. Audiodeskrypcja jest dyskretna, dostępna dla niewidomych przez odbiorniki z słuchawkami, które zapewnia Fundacja. Napisy zawierają też zapis dźwięków, są adresowane dla osób niesłyszących. Pokazy są dostosowane z myślą o niewidomych i niesłyszących odbiorcach, ale są otwarte dla wszystkich. Odbywają się raz w miesiącu o g. 18.30. Cena biletu jest dla wszystkich ta sama – 6 zł. „Adapter w DCF” to pokazy bez barier, wpisujące się w ideę kultury dostępnej dla wszystkich.