ADAPTER w DCF. "Mój piękny syn" z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących 8 października 2019

Fotos z filmu Mój piękny synZapraszamy 8 października 2019 (wtorek), g. 18.30, kino DCF ul. J. Piłsudskiego 64a, Wrocław.
Film „Mój piękny syn”, dramat USA, 2018, reż. Felix Van Groeningen, czas trwania 1 godz. 51 minut.

O filmie:
Historia rodziny, która musi zmierzyć się z uzależnieniem dorastającego chłopaka. To opowieść o nastolatku, który poszukuje swojej drogi, o marzeniach, które prowadzą go na skraj przepaści, a także o miłości rodziców, którzy nie potrafią wypuścić swego dziecka z objęć. To pierwszy tak szczery, prawdziwy i poruszający film o rodzinie, bezwarunkowej miłości, dumie, rozczarowaniach i nadziei. Scenariusz filmu powstał na podstawie wspomnień Davida Sheffa i jego syna Nica, które stały się bestsellerami, zajmując pierwsze miejsca na liście New York Timesa.

O pokazie:
Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji. Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 507 507 129.
Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę https://www.dcf.wroclaw.pl/repertuar

Bilety w cenie 6 zł.

ADAPTER w DCF – Kultura dla wszystkich
Fundacja Katarynka i Dolnośląskie Centrum Filmowe zapraszają na pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. W cyklu pokazujemy współczesne filmy zagraniczne. Audiodeskrypcja jest dyskretna, dostępna dla niewidomych przez odbiorniki z słuchawkami, które zapewnia Fundacja. Napisy zawierają też zapis dźwięków, są adresowane dla osób niesłyszących. Pokazy są dostosowane z myślą o niewidomych i niesłyszących odbiorcach, ale są otwarte dla wszystkich. Odbywają się raz w miesiącu o g. 18.30. Cena biletu jest dla wszystkich ta sama – 6 zł. „Adapter w DCF” to pokazy bez barier, wpisujące się w ideę kultury dostępnej dla wszystkich.

Wydarzenie dofinansowane jest ze środków PFRON w dyspozycji MOPS we Wrocławiu w ramach projektu „Kultura dla wszystkich” oraz ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.
Partnerem pokazu jest Stowarzyszenie „De Facto”.