Film "Jakub, Mimi i gadające psy" z AD. 23 września o godzinie 9.30 w kinie Nowe Horyzonty we Wrocławiu

Zapraszamy na pokaz filmu „Jakub, Mimi i gadające psy” z audiodeskrypcją. Pokaz odbywa się w ramach festiwalu Kino Dzieci.

• 23 września, poniedziałek, godz. 9.30, kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19-21, Wrocław
  • Czas trwania: 1 godz. 10 min
  • Film od lat 6. Film z audiodeskrypcją. Fundacja Katarynka zapewnia odbiorniki do odbioru AD.
  • Dla osób z niepełnosprawnością bilety bezpłatne (liczba miejsc ograniczona), prosimy o zapisy pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub tel. 507 507 129.

O filmie: Jakub i Mimmi to para kuzynów, którzy niezbyt się lubią. Wkrótce jednak pojawia się szansa, by to zmienić. 10-letni Jakub przyjeżdża na tydzień na przedmieścia Rygi, gdzie zatrzymuje się u kuzynki Mimmi. Dziewczynka z niechęcią wprowadza go w swój świat. Wkrótce jednak chłopiec zawiera niezwykłą znajomość z… gangiem gadających psów. Pewnego dnia jeden ze zwierzaków zostaje porwany, a ukochany park Mimmi przejmuje inwestor. Dzieci i psy podejmują wspólną walkę, by ocalić ulubione miejsce i czworonoga.
Film jest oryginalną animacją, której urok podkreśla muzyka Krzysztofa A. Janczaka.

O festiwalu: 6. Międzynarodowy Festiwal Filmowy Kino Dzieci odbędzie się w dniach 21-29 września w 22 miastach (w 23 kinach) w całej Polsce. W programie tej edycji znajdzie się ponad 150 filmów długometrażowych i zestawów filmów krótkich, w tym animacje, filmy aktorskie oraz dokumenty.