Z okazji Mikołajek zapraszamy na wyjątkowy pokaz filmu "Król Lew" z AD, napisami i tłumaczeniem na język migowy

Fotos z filmu animowanego Król LewPrzygody bohaterskiego Simby i przebiegłego Mufasy skradły serca publiczności na całym świecie. Zapraszamy dzieci i młodzież z niepełnosprawnością wzroku i słuchu na pokaz sławnej animacji 10 grudnia 2019 o godz. 10.00 do kina Nowe Horyzonty. Wstęp bezpłatny. Obowiązują zapisy. Tel./SMS 507 507 129 lub kontakt@fundacjakatarynka.pl
Fundacja zapewnia odbiorniki do audiodeskrypcji.

Pokaz odbywa się dzięki Fundacji Kultury bez Barier oraz Kino Nowe Horyzonty.

FILMIE:
„Król lew” reż. Jon Favreau (2019)
Pośród afrykańskiej sawanny przychodzi na świat jej przyszły król. Mały Simba uwielbia swojego ojca, króla Mufasę. Jednak nie wszyscy są szczęśliwi z pojawienia się młodego lwiątka. Dawny następca tronu, Skaza, ma swoje plany dotyczące przyszłości lwiej ziemi. W efekcie Simba opuszcza swoją rodzinę. Żyjąc na wygnaniu, musi dorosnąć i, z pomocą zaskakującej dwójki przyjaciół nauczyć się, jak odebrać to, co jest mu należne.