Wydarzenia - Aktualności

Justyna Mańkowska z Fundacji Katarynka we Wrocławskiej Radzie ds. Równego Traktowania.

Panorama Wrocławia z kościoła Marii Magdaleny. W kadrze znajdują się między innymi Urząd Mieijski przy placu Nowy Targ, Akademia Sztuk Pięknych, Muzeum Narodowe, katedra, nowa biblioteka uniwersytecka, osiedle Manhattan i budynki Politechniki Wrocławskiej.Z dumą i radością przekazujemy informację o kolejnych działaniach antydyskryminacyjnych we Wrocławiu. W poniedziałek 29 marca 2021 r. powstała Rada ds. Równego Traktowania. To powołana przez Prezydenta Wrocławia Jacka Sutryka grupa 30 ekspertek i ekspertów, którzy wspólnie będą wpływać na miejską politykę antydyskryminacyjną. Jednym z ich pól zainteresowań jest równość osób z niepełnosprawnościami.

Na czele rady stanęli wspólnie Alina Szeptycka, przez wiele lat związana z naszą Fundacją, oraz Bartłomiej Ciążyński, Doradca Prezydenta Wrocławia ds. Tolerancji i Przeciwdziałania Ksenofobii. W składzie Rady znalazła się również wiceprezes Fundacji Katarynka Justyna Mańkowska.

Więcej informacji o Radzie znajdziecie pod tym linkiem.