Wydarzenia - Aktualności

Teatr. Spektakle z PJM. Teatr Polski we Wrocławiu. Online od 30.01.2021.

Scena ze spektaklu "Zmierzch - Świtem". Aktorzy siedzą za stołem przykrytym białym obrusem. Jeden z nich stoi i nalewa wino do wielkiego

Początek roku w Teatrze Polskim we Wrocławiu to intensywna praca nad premierą spektaklu „Zmierzch – Świtem” w reżyserii Jana Szurmieja.

To widowiskowa inscenizacja oparta na twórczości Izaaka Babla, w którą zaangażowanych zostało ponad 30 aktorów. Wprawdzie w związku z pandemią widownia teatru pozostaje zamknięta, ale z pomocą przychodzi Internet. Teatr Polski uruchomił platformę online, dzięki której widzowie mogą oglądać premierowe spektakle na żywo. A wraz z nimi, tłumaczenie migowe PJM zapewniane przez Fundację Katarynka. Pierwsze tego typu wydarzenia odbyły się 30 i 31 stycznia, o czym informowaliśmy na naszym profilu Facebook, a już wkrótce kolejne spektakle online, o których będziemy informować na bieżąco. Bardzo się cieszymy że zostaliśmy zaproszeni do tego przedsięwzięcia, a Teatr Polski we Wrocławiu pozostaje dostępny dla widzów ze szczególnymi potrzebami.