Spektakl "Mayday" z PJM i audiodeskrypcją. Najlepsza komedia na świecie. 26 czerwca, godzina 19.

Kolorowe zdjęcie: Scena w teatrze. Dwóch mężczyzn siedzi na żółtej, skórzanej kanapie. Rozmawiają przez telefon. W tle żółte i niebieskie drzwi oraz okno.

Gotowi na ból brzucha ze śmiechu? Jeśli byliście już wcześniej na tym spektaklu w reżyserii Wojciecha Pokory – koniecznie wybierzcie się ponownie! Tym razem „Mayday” z audiodeskrypcją i tłumaczeniem na PJM na Scenie Głównej i z nową obsadą aktorską. Za tłumaczenie na PJM odpowiada Aleksandra Szalek-Palmowska.

„Mayday” to komediowa historia londyńskiego taksówkarza bigamisty, któremu przez lata udaje się bezkolizyjnie lawirować między dwiema kochającymi go żonami. Na skutek wypadku ulicznego jego tajemnica wychodzi na jaw, wywołując lawinę komplikacji. Bohater miota się, usiłując ukryć podwójne życie przed małżonkami, mediami i policją. Znakomity komizm sytuacji fabularnych i języka sprawia, że „Mayday” rozśmiesza do łez wrocławską publiczność.

Gdzie?
Teatr Polski we Wrocławiu
ulica Gabrieli Zapolskiej 3
Scena główna

Kiedy?
26 czerwca, godzina 19

Czas trwania:
100 minut

Bilety:
Posiadamy pulę darmowych biletów. Rezerwacja biletów pod mailem kontakt@fundacjakatarynka.pl oraz telefonicznie pod numerem 725 211 301 lub 507 507 129. Liczba miejsc ograniczona!

O spektaklu:
“Mayday” obiegł wszystkie sceny na całym świecie. Sukces polega na tym, że jest to dobrze napisane story i oczywiście aktorzy, którzy świetnie funkcjonują na scenie, w ogóle w komedii. Żeby zagrać komedię, to jest wyższa półka dla aktora – mówi Jan Szurmiej, dyrektor artystyczny Teatru Polskiego.

Obsada:
Mary Smith – AGATA SKOWROŃSKA