Wydarzenia - Aktywizacja

Spacer i czytanie na żywo. Europejska Noc Literatury - Podróż z audiodeskrypcją. Powstańców Śląskich, 29.08.2020, 16:00.

Po prawej niewidoma uczestniczka Europejskiej Nocy Literatuyr 2020 na scenie z Robertem Więckiewiczem. Po lewej tłum widzów.

Razem ze Strefą Kultury Wrocław zapraszamy na spacer z audiodeskrypcją po osiedlu Powstańców Śląskich połączony z wizytą na trzech czytaniach Europejskiej Nocy Literatury!

Wycieczkę poprowadzi przewodnik Szymon Maraszewski – absolwent filozofii, autor książki „Wrocław. Miasto jest Twoje!” – subiektywnego przewodnika po ważnych i mniej znanych zakątkach stolicy Dolnego Śląska. Szymon jest również licencjonowanym przewodnikiem wrocławskim, współpracującym z FREE walking TOUR od 2013 roku. W ramach programu Sąsiadujemy i „Wrocław – wejście od podwórza” od kilku lat oprowadza Wrocławian przez osiedlowe zakątki podczas serii sąsiedzkich i podwórkowych spacerów.

Spacer rozpocznie się 29 sierpnia 2020 o godzinie 16:00 wizytą na jednym z czytań, zbiórka o godz. 15:45.

1 czytanie – godz. 16:00
2 czytanie – godz. 17:00
3 czytanie – godz. 18:00

Informację o tym kto, co i gdzie będzie czytał uzupełnimy wkrótce. 😊

Udział jest bezpłatny, w związku z ograniczoną liczbą miejsc prosimy o wcześniejsze zgłoszenia na adres mailowy: bezbarier@strefakultury.pl (lub telefonicznie u Agnieszki Marcinowskiej – 501 215 064)

Miejsce zbiórki oraz szczegółowy regulamin prześlemy w odpowiedzi zwrotnej.

Podczas spaceru zapewniamy odbiorniki do odsłuchania audiodeskrypcji, ale prosimy o zabranie ze sobą własnych słuchawek.

Jeśli nie możesz przyjść z asystentem, chętnie pomożemy – zgłoś nam jeśli potrzebujesz osoby towarzyszącej, postaramy się pomóc.

Bardzo prosimy też o zaopatrzenie się w środki ochrony osobistej (np. zabranie i noszenie maseczki), a także zachowanie 2-metrowej odległości między spacerowiczami.

Na zgłoszenia czekamy do czwartku 27.08 do godziny 16:00.

Spacer odbywa się w ramach projektu „Europejska Noc Literatury – czytanie bez barier” realizowanego przez Strefę Kultury Wrocław.

Projekt ten dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.