Wydarzenia - Aktywizacja

Spacer. Dzień Trójkąta - spacer nietoperzowy. Z PJM. Przedmieście Oławskie, 5.09.2020, 19:30.

Dzień trójkąta. Poznaj przyrodę Przedmieścia Oławskiego! 5.09. 11:00-22:00. Logotypy programu Sąsiadujemy i Strefy Kultury Wrocław

Razem ze Strefą Kultury Wrocław zapraszamy na czwartą edycję Dnia Trójkąta!

Poznając przyrodę Przedmieścia Oławskiego, wspólnie odkryjemy zielone oblicze osiedla: obejrzymy żyjące tu rośliny, posłuchamy śpiewu ptaków, poobserwujemy nietoperze, przepłyniemy się rzeką Oławą, a także – mamy nadzieję – wspólnie poszukamy inspiracji do działań w duchu less waste!

Przed nami aż cztery tematyczne spacery z przewodnikami (w tym jeden z tłumaczony na polski język migowy), spływy kajakowe, legendarna Trójkonada i zielone warsztaty hafciarskie. Dużych i małych odkrywców świata zwierząt zapraszamy do specjalnej stacji badawczej, a miłośników kinematografii na pokaz filmu w plenerze.

19:30 – 21:00
Spacer nietoperzowy. Szlakiem nocnych marków oprowadzi Łukasz Iwaniuk. Oprowadzanie tłumaczone na polski język migowy.

We Wrocławiu można spotkać kilkanaście gatunków latających ssaków. Niektóre z nich mamy szansę podpatrzeć i podsłuchać nad rzeką Oławą. To niewielkich rozmiarów stworzenia, pożyteczne i zagrożone nietoperze. Ich życie skrywa mnóstwo tajemnic. Niektóre z nich postaramy się odsłonić na wieczornym spacerze podczas Dnia Trójkąta.

Zapisy:  wiola@fundacjakatarynka.pl,

SMS:  507 507 129

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

Logotyp Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego

Logo programu Kultura Dostępna