Oprowadzanie. Przegląd Sztuki Survival, oprowadza Ewa Pluta. Z AD. Przepompownia Port Wrocław, 13.09.2020, 10:00.

Fundacja Katarynka i organizatorzy Przeglądu Sztuki Survival zapraszają na oprowadzanie po wystawie z audiodeskrypcją w niedzielę 13 września w godzinach 16:00-17:30.

Survival to coroczny przegląd sztuki nowoczesnej, odbywający się za każdym razem w innym miejscu.

To sztuka, która zmusza widza do zaangażowania się, do myślenia. Temat tegorocznego przeglądu to Wasteland – Ziemia Jałowa.

Przegląd odbywa się w Przepompowni Portu Miejskiego, ul. Kleczkowska 52. To przestrzeń zazwyczaj zamknięta dla zwiedzających, zabytek przemysłu XIX wieku. Już w chwili powstania budynek był uznawany za bardzo nowoczesny – dzisiaj zachowany jest w prawie takim samym stanie, jak w 1881 roku. To w nim zobaczymy prace kilkudziesięciu artystów.

Zbiórka przy wejściu do Portu Miejskiego, róg ul. Kleczkowskiej i Reymonta. Stamtąd przejdziemy ulicą Kleczkowską na zachód, w stronę bramy Portu.

Dojazd komunikacją miejską: przystanek Kleczkowska, tramwaje: 1, 7, 8, 15, 74, autobusy: 102, 103, 107, 109, 128, 142, C, D, K, 602, 714.

Po wystawie i Porcie Miejskim oprowadzi nas Ewa Pluta.

Wstęp darmowy. Podczas oprowadzanie konieczne jest ubranie maseczki i rękawiczek.

Obowiązują zapisy: zapisy@arttransparent.org lub pod numerem 725 211 301 (Magda Brumirska-Zielińska, Katarynka).

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

Logotyp Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego Logo programu Kultura Dostępna