Wydarzenia - Sport

Liga Narodów. Lewandowski i spółka zagrają we Wrocławiu. Mecz Polska-Walia z audiodeskrypcją. 1 czerwca, godzina 18.

Kolorowe zdjęcie: Robert Lewandowski biegnie z rozłożonymi rękami. Ma szeroko rozdziawioną buzię, krzyczy. Patrzy w lewo. Jest ubrany w białą koszulkę z długim rękawem i czerwone, krótkie spodenki z numerem dziewięć. Na ramieniu ma niebiesko żółtą przepaskę – flagę Ukrainy. Tło jest nieostre. W tle kibice na trybunach. Tło jest lekko rozmazane.

Uwaga sportowi maniacy! Przed piłkarską reprezentacją Polski pierwszy występ od czasu awansu do tegorocznych mistrzostw świata. Polacy rozpoczną trzeci sezon Ligi Narodów od spotkania z Walią. Warto zaznaczyć, że od pierwszych minut na boisku… zobaczymy Roberta Lewandowskiego!

Przed nami mecz z audiodeskrypcją na żywo. Naszego komentarza audio można posłuchać tylko w obrębie stadionu we Wrocławiu przez Radio FM wbudowane w telefon. Musicie tylko dostroić się do częstotliwości 94,4 FM. Jeśli posiadacie Iphone’a, do audiodeskrypcji potrzebujecie dodatkowego odbiornika, który należy przynieść ze sobą.

Komentarz rozpocznie się tuż przed pierwszym gwizdkiem o 17:50.

Kiedy?

1 czerwca

Otwarcie bram: godzina 16

Rozpoczęcie meczu: godzina 18

Gdzie?

Stadion Tarczyński Arena

Aleja Śląska 1

Bilety

Organizator meczu nie będzie prowadził sprzedaży biletów na stadionie.

Link do zakupu biletu poniżej:

Łączy nas piłka – Bilety (laczynaspilka.pl)

Informacje dla osób jeżdżących na wózku

Dedykowanymi wejściami dla osób z niepełnosprawnościami są Brama Królewiecka (od ul. Królewieckiej) i Brama Lotnicza (od ul. Lotniczej). Należy korzystać z wejścia wskazanego na bilecie wstępu.

Na stadionie dedykowane są miejsca dla kibiców poruszających się na wózkach wraz z miejscem dla ich opiekuna.

Dostępne są również toalety dla osób z niepełnosprawnościami. Do wszystkich dostępnych miejsc siedzących można dostać się windą.

Audiodeskrypcje sportowe są wynikiem współpracy PZPN’u i Fundacji Katarynka. Przystosowujemy do potrzeb niewidomych wydarzenia sportowe, głównie mecze piłki nożnej we Wrocławiu, na stadionie Legii Warszawa oraz online podczas meczów reprezentacji Polski
rozgrywanych w kraju.

Dzięki współpracy m.in. z NC+ tworzymy także audiodeskrypcje do wydarzeń sportowych transmitowanych przez stacje telewizyjne.