Wydarzenia - Aktualności

Kultura dla wszystkich 2021. Wkrótce rusza cykl dostępnych wydarzeń we Wrocławiu.

Nocny widok na podwórko przy Ruskiej 46abc we Wrocławiu. Ciemność rozświetlają stare wrocławskie neony zgromadzone na ścianach budynków, układające się między innymi w napisy: "Kino Warszawa", "Rumcajs", "Modny strój".Ogromnie cieszymy się wynikami naboru do programu Kultura Dostępna organizowanego przez Ministerstwo Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu. Udało nam się otrzymać dofinansowanie na projekt Kultura dla Wszystkich 2021!

Już niedługo wspólnie z wrocławskimi instytucjami kultury i organizacjami pozarządowymi przygotujemy cykl wydarzeń dla osób z niepełnosprawnościami wzroku i słuchu!

Kultura dla Wszystkich 2021 to kontynuacja zeszłorocznego projektu, podczas którego przeprowadziliśmy cykl dostępnych spacerów z oprowadzaniem wspólnie z Muzeum Miejskim Wrocławia, Strefą Kultury Wrocław i Festiwalem sztuki nowoczesnej Survival.

W zeszłym roku dzięki dofinansowaniom Ministerstwa Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu stworzyliśmy Stację Kultura na Adapterze – miejsce przeznaczone dla filmów z zakresu edukacji kulturalnej, a także dalej rozwijaliśmy portal Adapter.