Kampania Fundacji Katarynka "Kultura dla wszystkich". Wywiad z wiceprezeską Justyną Mańkowską w Radiu RAM.

Kolorowe zdjęcie. Po lewej stronie Justyna Mańkowska. Jest ubrana w bluzkę w drobne kwiatki. Uśmiecha się. Po prawej stronie mikrofon. W tle napis Radio RAM osiemdziesiąt dziewięć kropka osiem W dobrym tonie

Już w sobotę 14 maja rusza nasza kampania „Kultura dla wszystkich”. Kampania ma na celu promocję dostępności kultury dla osób ze szczególnymi potrzebami.

„Chcemy, żeby wszyscy czuli się zaproszeni do wrocławskich instytucji kultury, bez względu na swoje możliwości widzenia, słyszenia, czucia czy rozumienia – mówiła w „Dzień Dobry we Wrocławiu” Justyna Mańkowska, wiceprezeska fundacji.

Spoty z ambasadorami kampanii, czyli prezydentem Jackiem Sutrykiem oraz Konradem Imielą z Teatru Capitol będzie będzie można zobaczyć w Kinie Nowe Horyzonty, Dolnośląskim Centrum Filmowym oraz na ekranach w tramwajach i autobusach. Powstaje także strona www.kulturadlawszystkich.pl. Osoby ze szczególnymi potrzebami znajdą tam kalendarium dostępnych wydarzeń – z audiodeskrypcją, napisami czy tłumaczeniem na język migowy.

Link do całej rozmowy poniżej:

„Kultura dla wszystkich” – Radio RAM