Spektakl. "Francuska niespodzianka". Z PJM. Teatr Polski we Wrocławiu. Online, 14.02.2021, 17:00.

Plakat z zapowiedzią spektaklu. Mężczyzna w półmroku błądzi po pokoju. W tle wielkie okno, a w nim nocna panorama Paryża.

„Francuska Niespodzianka” to komediowa propozycja przygotowana przez Teatr Polski we Wrocławiu na walentynkowy wieczór.

To sztuka o niedzielnym podrywaczu, który przyłapany przez żonę z kochanką, próbuje za wszelką cenę zatuszować przed nią cel ich spotkania. Usiłując rozwiać podejrzenia żony, kłamie, że dziewczyna, z którą się spotkał, to jego córka. Jedno kłamstwo pociąga za sobą drugie, a całej sytuacji nie ułatwia żona, która od samego początku wie, jakie były zamiary jej męża. To sztuka, w której wielki kłamca wpada w swoją pułapkę.

Na najbliższy weekend przygotowane zostały dwa spektakle online. Przy współpracy z Fundacją Katarynka obydwa tłumaczone będą na język migowy PJM.

Zapraszamy w sobotę 13. lutego o godzinie 19.00 lub w niedzielę 14. lutego o godzinie 17.00. Dobra zabawa gwarantowana 🙂

Bilety w cenie 10.00 złotych, do kupienia na stronie Teatru (kup bilet na „Francuską niespodziankę”)