Film Piosenki o miłości z napisami i audiodeskrypcją. Czuły, czarujący, słodko-gorzki. 12 czerwca, godzina 16.

Czarno-białe zdjęcia: Zbliżenie na twarz mężczyzny z dłuższymi włosami i delikatnym zarostem. Jest to Tomasz Włosok. Smutnym wzrokiem patrzy w obiektyw. Logotypy: Fundacja Katarynka, Adapter, Kino Nowe Horyzonty, MOPS Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Państwowy Fundusz Osóbb Niepełnosprawnych

Dramat „Piosenki o miłości” w reżyserii Tomasza Habowskiego to jego pełnometrażowy debiut opowiadający historię o głęboko skrywanych marzeniach, niespełnionych oczekiwaniach i konflikcie między uczuciem a ambicją.

Muzyk na zapleczu restauracji podgląda śpiewającą kelnerkę i tak zachwyca się jej głosem, że postanawia namówić na spotkanie, a następnie na wspólne nagrywanie jej piosenek. Alicja nie chce robić kariery za wszelką cenę i wydaje się, że Robert też nie. Jednak pod wpływem otoczenia jego podejście się zmienia.

W rolach głównych: Tomasz Włosok, Andrzej Grabowski i Justyna Święs (znana z zespołu The Dumplings).

Kiedy: 12 czerwca 2022, niedziela, g. 16.00
Gdzie: Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław
Film: „Piosenki o miłości”, reż. Tomasz Habowski, czas trwania: 1 godz. 30 min

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja Katarynka zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji.
Bilety w cenie 6 zł.

Rezerwacja biletów przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub
telefonem/SMS 507 507 129. Bilety będzie można odebrać w kasie kina. Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie lub przez stronę http://www.kinonh.pl.

O FILMIE:
On (Tomasz Włosok) jest zamkniętym w uprzywilejowanej bańce niespełnionym muzykiem, żyjącym w cieniu ojca, słynnego aktora (Andrzej Grabowski), i zdolnej siostry prawniczki (Patrycja Volny). Ona (Justyna Święs z muzycznego duetu The Dumplings) jest dziewczyną z szarego bloku, pracującą jako kelnerka w knajpie. Śpiewanie jest dla niej odskocznią od szarej codzienności. Śpiewa, gdy wyrzuca na podwórku śmieci; nuci pod nosem, gdy ma przerwę na papierosa. Wtedy on ją usłyszy, stojąc w ukryciu, wyrwawszy się chwilę wcześniej z kolejnej wystawnej kolacji swego ojca. Przypadkowe spotkanie przerodzi się z uroczego flirtu w twórczą relację, choć dla każdego z nich oznaczać ona będzie coś zupełnie innego.

ADAPTER – kino bez barier:
Fundacja KATARYNKA i Kino Nowe Horyzonty zapraszają na cykliczne pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Filmy można oglądać co miesiąc, w niedzielę o godz. 16.00. Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla osób z niepełnosprawnościami. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów. Dla wszystkich cena biletu jest dla taka sama – 6 zł.