Film C'mon C'mon z napisami i audiodeskrypcją. MFF Nowe Horyzonty. 23 lipca, godzina 22.

Czarno białe zdjęcie: Chłopiec i oprószony siwizną mężczyzna Joaquin Phoenix z profilu. Patrzą na siebie. Chłopiec ma bujną, ciemną czuprynę. Uśmiecha się pogodnie do mężczyzny, odsłaniając zęby. Dwudziesty trzeci lipca godzina dwudziesta druga wstęp darmowy. Logotypy: Fundacja Katarynka, Adapter, Kino Nowe Horyzonty, Mops, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób niepełnosprawnych.

Tym razem kino na świeżym powietrzu w ramach 22. Międzynarodowego Festiwalu Nowych Horyzontów! Zapraszamy na czarno-biały dramat i wielki powrót Mike’a Millsa (twórcy niezapomnianych „Debiutantów”), a także spektakularny powrót na ekrany Joaquina Phoenixa, który w „C’mon C’mon” zagrał swoją pierwszą rolę od czasów „Jokera”. Jego bohater – Johnny, dziennikarz radiowy – uczy się uważnie słuchać, budować trwałe więzi, naprawiać błędy przeszłości i… przytulać.

W rolach głównych: Joaquin Phoenix (Johny),  Gaby Hoffmann (Viv), Woody Norman (Jess)

Kiedy?
23 lipca
godzina 22

Gdzie?
Wrocławski Rynek
Dojazd MPK:
Przystanek Narodowe Forum Muzyki (tramwaje: 4, 6, 7, 11, 74)
Przystanek Rynek (autobusy: K, D, 132, 142, 144, 122, tramwaje: 3, 6, 7, 10, 15, 33, 74)
Przystanek Plac Jana Pawła (tramwaje 10, 3, 15, 33, 74, autobusy: 102, 103, 104, 107, 109, 122,  144, 142, 132, 127)

Co?
Film C’mon C’mon, reż. Mike Mills

Film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Fundacja Katarynka zapewnia odbiorniki ze słuchawkami do odsłuchania audiodeskrypcji.

Wstęp na seans jest darmowy.

Rezerwacja odbiorników przez Fundację Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl oraz telefonicznie pod numerem 725 211 301 lub 507 507 129. Potrzebujesz asystenta, który pomoże ci dostać się z przystanku? Poinformuj nas o tym podczas rezerwacji. Na miejscu znajdziecie toaletę dostosowaną dla osób z niepełnosprawnością ruchową.

O FILMIE:
Kameralny, przepełniony czułością czarno-biały film Millsa buduje mosty pomiędzy pokoleniami, dodaje otuchy i przykleja plastry na nasze najdotkliwsze rany. Phoenix wciela się w „C’mon C’mon” w nowojorskiego singla, uroczego, ciepłego dziennikarza, który przemierza Amerykę z mikrofonem, pytając dzieciaki i młodzież o ich życie, marzenia, supermoce i plany na przyszłość. Po drodze reporter odwiedza mieszkającą w Los Angeles siostrę (Gaby Hoffman), z którą nie rozmawiał od lat, a która teraz potrzebuje jego pomocy. Żeby wesprzeć ją w opiece nad dziewięcioletnim synkiem (Woody Norman), Johnny zabiera go ze sobą do Nowego Jorku. Wspólna podróż okaże się lekcją cierpliwości, odpowiedzialności i zwyczajnie: dorosłości, której dziennikarz dotąd unikał.

ADAPTER – kino bez barier:
Fundacja KATARYNKA i Międzynarodowy Festiwal Nowe Horyzonty zaprasza na pokaz filmowy z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla osób z niepełnosprawnościami. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów.