Wydarzenia - Aktualności

Dostępne instytucje kultury - Dolny Śląsk. Wkrótce rusza program dla koordynatorów dostępności w instytucjach kultury.

Grupa pracowników instytucji kultury podczas szkolenia z dostępności. Na oczach mają czarne opaski, a w rękach białe laski.

Ogromnie cieszymy się wynikami naboru do programu „Edukacja Kulturalna” Ministerstwo Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu.

Nasz wniosek „Dostępne instytucje kultury – Dolny Śląsk” otrzymał dofinansowanie w programie. Już niedługo przedstawimy na nszej stronie  propozycje szkoleń i spotkań dla koordynatorów dostępności i osób zaangażowanych w udostępnianie kultury we Wrocławiu i na Dolnym Śląsku.

W zeszłym roku dzięki dofinansowaniom Ministerstwa Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu stworzyliśmy Stację Kultura na Adapterze – miejsce przeznaczone dla filmów z zakresu edukacji kulturalnej, a także dalej rozwijaliśmy portal Adapter. Przeprowadziliśmy też cykl dostępnych spacerów z oprowadzaniem wspólnie z Muzeum Miejskim Wrocławia, Strefą Kultury Wrocław i Festiwalem sztuki nowoczesnej Survival.