Dokument. Opisz Slot Art Festiwal. Na Adapterze online. Z napisami.

Dwa zdjęcia. Na jednym młoda kobieta z długimi, jasnymi włosami, na drugim młody mężczyzna z brodą i kręconymi jasnymi włosami. Mają zamknięte oczy

Zamknij oczy tak, jak ja teraz to robię i pozwól się poprowadzić droga wyjątkową – mówi jedna z uczestniczek projektu. Kilkanaście osób z zamkniętymi oczami opisuje Slot Art Festiwal. Każdy widzi go inaczej, co innego wpada mu w oko.

Slot Art Festiwal to największy, kilkudniowy festiwal kultury alternatywnej w Polsce. W programie ma wiele koncertów rozgrywających się na kilku scenach, warsztaty z różnych dziedzin sztuki, wykłady, wystawy, projekcje filmowe, przedstawienia teatralne i happeningi.

Niektórzy z nas festiwalu zobaczyć nie mogą (i nie tylko w 2020 roku, kiedy wszystkim zniknął z kalendarzy). Z myślą o niewidzących chcieliśmy więc Slot opisać. Uczestników festiwalu zaprosiliśmy do opowiedzenia o festiwalu, który mieli pod powiekami. Otrzymaliśmy mnóstwo nagrań, ich fragmenty opublikowaliśmy na Adapterze.

Link na stronę adapter.pl

Zapraszamy do oglądania!