Wydarzenia - Szkolenia

CYKL WEBINARÓW Cyfrowa strona dostępności - dostępna informacja

Europejska Noc Literatury, Praktycy kultury. Webinar 2: Cyfrowa strona dostępności - dostępna informacja

Strefa Kultury Wrocław zaprasza na tworzony we współpracy z Fundacja Katarynka cykl sieciowych szkoleń poświęconych poszerzaniu dostępności wydarzeń kulturalnych!

Szkolenie jest przeznaczone dla pracowników instytucji kultury oraz osób organizujących wydarzenia kulturalne, szczególnie w zakresie promocji i mediów społecznościowych. W trakcie trzech spotkań uczestnicy zapoznają się z podstawami audiodeskrypcji, narzędziami ułatwiającymi dostępność w sieciach społecznościowych, poznają też podstawy standardu WCAG 2.1.

1. Podstawy Audiodeskrypcji
Środa 1.07.2020, godz. 12:00-13:30

2. Narzędzia ułatwiające dostępność dla osób z niepełnosprawnością słuchu i wzroku w serwisach Facebook, YouTube, Instagram i Twitter
Środa 8.07.2020, godz. 12:00-13:30

3. Podstawy standardu WCAG 2.1 oraz narzędzia dostępnościowe WordPressa.
Środa 15.07.2020, godz. 12:00-13:30

By wziąć udział w webinarze wypełnij FORMULARZ REJESTRACYJNY:

Liczba miejsc ograniczona!

Cykl szkoleń organizowany jest w ramach programu Praktycy Kultury – działania kompetencyjnego skierowanego do twórczyń i twórców inicjatyw kulturalnych oraz Europejskiej Nocy Literatury, wydarzenia literackiego, którego priorytetem organizacyjnym jest sukcesywne poszerzanie dostępności.

____________________________________________________
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury