Wydarzenia - Aktualności

Nabór zgłoszeń do projektu. Be Together. Dla Głuchych i słyszących, z PJM. Katowice. Zgłoszenia do 16.05.2021.

na szarym tle napis: Be Together Katowice - zgłoś się do projektu plus. Po prawej stronie mężczyzna w czerwonej koszulce w paski. Kilka osób przykłada dłonie do jego głowy, mężczyzna uśmiecha się.na szarym tle napis: Be Together Katowice - zgłoś się do projektu plus. Po prawej stronie mężczyzna w czerwonej koszulce w paski. Kilka osób przykłada dłonie do jego głowy, mężczyzna uśmiecha się.na szarym tle napis: Be Together Katowice - zgłoś się do projektu plus. Po prawej stronie mężczyzna w czerwonej koszulce w paski. Kilka osób przykłada dłonie do jego głowy, mężczyzna uśmiecha się.

TIFF Collective poszukuje uczestników do 6. edycji Be Together – integracja i sztuka w Katowicach i okolicach.

Poszukiwani uczestnicy do grupy warsztatowej pracującej z ciałem, ruchem, pantomimą i językiem – zarówno mówionym, jak i migowym udział w pokazie finałowym odbędzie się jesienią 2021.

W 2021 edycja katowicka proponuje Wam wspólny, tygodniowy wyjazd w czasie którego pracować będziemy nad swoimi umiejętnościami i talentami artystycznymi oraz spędzicie razem fantastyczny czas!

Harmonogram projektu:
26.04-16.05 – nabór do tegorocznej grupy warsztatowej
28.06-4.07 – katowicki wyjazd służący pracy i przygotowaniom do finałowego pokazu w Jaworzynce
15.11 – finał projektu łączący trzy miasta: Katowice, Wrocław i Wałbrzych

Termin zgłoszenia trwa do 16.05.2021r.

Więcej informacji o projekcie integracyjnym

Be Together to twórczy projekt integracyjny. Zakłada wspólne działania artystyczne grupy osób z niepełnosprawnościami i osób pełnosprawnych na bazie warsztatów artystycznych.W czasie spotkań grup warsztatowych – powstałych w efekcie naborów prowadzonych corocznie we Wrocławiu, Katowicach i Wałbrzychu – wspólnie pracujemy artystycznie w atmosferze wsparcia i zaufania.