Projekty - Kultura

12. urodziny Fundacji. Katarynkowe przyjęcie. Atrakcje z audiodeskrypcją, napisami i PJM.

Grafika: Czarny napis na żółtym tle - Dwunaste urodziny Fundacji Katarynka. Pod spodem od lewej szkic wiklinowego koszyka, tancerki i filmowego klapsa na żółtym tle. W lewym górnym rogu czarny logotyp Katarynki - odwrócona litera ka z kropką powyżej.

Przyjęcie u Kataryniarzy – czeka tu na was wszystko, co Wam się wymarzy!

Z okazji naszych dwunastych urodzin szykujemy dla Was coś specjalnego. Moc atrakcji z dostosowaniem dla osób ze szczególnymi potrzebami. Audiodeskrypcja, napisy i PJM. To właśnie z Wami chcemy świętować ten wyjątkowy dzień. Wszystko co robimy na co dzień, robimy przecież dla Was!Co znajdziemy pomiędzy świeczkami i smakowitym tortem? Nasz imprezowy repertuar jest pełen atrakcji. Co kryje się w katarynkowym menu?

Zaczniemy od naszych młodych artystów, dla których szykujemy przeróżne warsztaty artystyczne.
Dla spragnionych wybornych przekąsek odbędzie katarynkowy piknik. Odpoczniemy na wygodnych kocykach i skosztujemy dobrego jedzonka. Oczywiście zapewniamy dla Was wyśmienity bufet.

To jednak nie koniec naszej przygody z jedzeniem! Podczas naszego przyjęcia odbędą się warsztaty z Magdą Orłoś znaną z Gotowania w ciemno. Swoje kulinarne działania rozpoczęła podczas pandemii, dzieląc się z internautami przyrządzeniem wszelakich potraw na żywo w sieci. Ślinka cieknie na samą myśl, a ręce rwą się do działania!

Znajdzie się tu coś w sam raz dla kinomaniaków – projekcja filmu z audiodeskrypcją i napisami. Na razie jednak tytuł filmu pozostaje owiany tajemnicą. Mamy jednak dla was małe podpowiedzi. Na seans bez wątpienia ruszymy tanecznym krokiem, zanurzymy się w świecie miłości, tańca, muzyki, a także lat sześćdziesiątych.

Ze świata sztuki przeniesiemy się prosto na parkiet. Dla wielbicieli tanecznych pląsów planujemy potańcówkę i lekcje tańca. Mamy nadzieję, że rozgrzejecie parkiet, aż do czerwoności!

Zaintrygowani? To jednak nie koniec atrakcji…
Szczegółowe informacje i pełen repertuar podamy już wkrótce!

Gdzie?
podwórko Impartu przy ul. Mazowieckiej 17

Kiedy?
22 maja 2022
w godzinach 14:00-22:00

Zapisy
Zainteresowanych zachęcamy do rezerwowania wejściówek pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub
telefonem/SMS 507 507 129.

Zadanie finansowane ze środków Gminy Wrocław (www.wroclaw.pl)