Zwycięzcy Plebiscytu Adaptera wybrani! Gratulujemy!

Z radością informujemy, że Plebiscyt ADAPTERA 2017 rozstał rozstrzygnięty, a nagrody przyznane. W konkursie wpłynęło kilkadziesiąt wspaniałych recenzji, bardzo różnorodnych. Od skondensowanych, które zamykały się w jednym błyskotliwym zdaniu, do rozbudowanych recenzji – esejów.

Najlepszym filmem na portalu został „Chce się żyć” w reżyserii Macieja Pieprzycy. Drugie miejsce zajął film „Jesteś Bogiem” Leszka Dawida, trzecie – „Pod Mocnym Aniołem” Wojciecha Smarzowskiego.

Wybór najlepszego uzasadnienia był niezwykle trudny! Teksty były bardzo twórcze.  Jury wybrało laureatkę głównej nagrody i 10 wyróżnionych.

Główną nagrodę Iphone 6s otrzymuje pani Magdalena Dudowicz za recenzję filmu „Jesteś Bogiem”.

Wyróżnienia otrzymują:

1. Adrianna Sobisiak – wybrany film „U Pana Boga za miedzą”
  2. Edyta Miszczuk – wybrany film „Dziewczyna z szafy”
  3. Andrzej Tikhonov wybrany film „Jesteś Bogiem”
  4. Marta Ernestowicz – wybrany film „Chce się żyć”
  5. Patrycja Kurowska – wybrany film „ Pod Mocnym Aniołem”
  6. Krystian Kisiel – wybrany film „Jesteś Bogiem”
  7. Monika Zarcuk – wybrany film „Jesteś Bogiem”
  8. Marika Perzanowska – wybrany film „To nie tak jak myślisz, kotku”
  9. Beata Nowak – wybrany film „Chce się żyć”
  10. Mikołaj Rotnicki – wybrany film „Jesteś Bogiem”.

Bardzo serdecznie gratulujemy zwycięzcom, a wszystkim udziału w plebiscycie! Z nagrodzonymi osobami skontaktujemy się osobiście.

Jury obradowało 7 lutego 2018 roku w składzie: Marcin Sokołowski – Przewodniczący Komisji, Dyrektor Oddziału Dolnośląskiego PFRON, Bartłomiej Skrzyński – Rzecznik Miasta Wrocławia ds. Osób Niepełnosprawnych, Paweł Parus – Pełnomocnik Marszałka ds. Osób Niepełnosprawnych, Mariusz Trzeciakiewicz, Justyna Mańkowska i Alina Szeptycka reperezentujący Fundację KATARYNKA.