Żużel na ucho. Mecze Betardu Sparty nadal z audiodeskrypcją!

Zapraszamy na kolejny sezon w PGE Ekstralidze na Nowym Olimpijskim z usługą audiodeskrypcji. Na wszystkich domowych meczach Betard Sparty Wrocław w 2018 roku będzie dostępna specjalna relacja dla niewidomych i niedowidzących kibiców, ale też dla tych, którzy chcą dowiedzieć więcej o speedway’u i skorzystać z fachowych podpowiedzi naszych komentatorów prowadzących relację audiodeskrypcyjną.

Sparta Wrocław była pierwszym klubem w najlepszej Żużlowej Lidze Świata, który wprowadził na stadion audiodeskrypcję. Kibice z dysfunkcją wzroku mogli słuchać na stadionie dopasowanej do ich potrzeb radiowej relacji już w 2014 roku. Usługa była również dostępna rok później, dopóki nie zamknięto na czas remontu Stadionu Olimpijskiego. W 2017 roku, po powrocie żużlowców Betard Sparty Wrocław na wyremontowany Nowy Olimpijski, wróciła też audiodeskrypcja i tak będzie również w sezonie 2018.

Terminarz najbliższych rozgrywek żużlowych:

07.04.2018 – Betard Sparta Wrocław : Fogo Unia Leszno, godz. 14.45
22.04.2018 – Betard Sparta Wrocław : Cash Broker Stal Gorzów
20.05.2018 – Betard Sparta Wrocław : Ekantor.pl Falubaz Zielona Góra
27.05.2018 – Betard Sparta Wrocław : MrGarden GKM Grudziądz

Jak skorzystać z audiodeskrypcji na stadionie?
Wystarczy mieć ze sobą przenośne radio lub telefon wyposażony w tuner ustawiony na 97,0 FM i słuchawki. Relacja będzie startować wraz z rozpoczęciem oficjalnej prezentacji drużyn przed zawodami i kończyć się po ostatnim biegu. Mecze będą relacjonować dziennikarze i audiodeskryptorzy Fundacji Katarynka: Michał Waszkiewicz, Bartosz Wiśniewski, Piotr Bera i Wojciech Klich.

Informacja o biletach dla osób z niepełnosprawnościami.
Bilety na mecze WTS Sparta Wrocław dla kibiców niepełnosprawnych można otrzymać / zakupić zgłaszając się do Bartłomieja Skrzyńskiego – Rzecznika Prezydenta Wrocławia ds. osób niepełnosprawnych przez e-mail: bartlomiej.skrzynski@um.wroc.pl
Osobom ze znacznym stopniem niepełnosprawności przysługują: 1. bezpłatny wstęp (w tym dla jednego opiekuna), 2. przepustka samochodowa na parking dla osób niepełnosprawnych (dla kibiców poruszających się na wózkach inwalidzkich).

Audiodeskrypcja realizowana jest w ramach projektu dofinansowanego ze środków Gminy Wrocław w dyspozycji MOPS.

Więcej informacji na stronie WTS Betard Sparta Wrocław: www.wts.pl

Zapraszamy!