Zapraszamy na pokaz filmu „Władcy przygód” z AD, napisami i tłumaczeniem PJM

Zapraszamy na pokaz filmu przygodowego dla dzieci i młodzieży „Władcy przygód. Stąd do Oblivio”. Film ma dostosowanie audiodeskrypcji (Fundacja zapewnia odbiorniki), napisów i tłumaczenia PJM.
Zapraszamy 19 marca 2019 roku (wtorek) o g. 11.00 do kina DCF (Dolnośląskie Centrum Filmowe) przy ul. Piłsudskiego 64a.
Film trwa 1 godz. 41 min. Pokaz filmu jest bezpłatny. Obowiązuje rezerwacja miejsc pod adresem: kontakt@fundacjakatarynka.pl

Partnerami wydarzenia są Fundacja Kultury bez Barier i Dolnośląskie Centrum Filmowe.

O FILMIE:
Jedno przypadkowe spotkanie, próba porwania, szalony lot na własnoręcznie skonstruowanej machinie i ucieczka przed Łowcami Głów z Oblivio – czy to brzmi jak normalny dzień w życiu przeciętnego nastolatka? Franek i Izka – główni bohaterowie filmu – odkryją, że nie trzeba być superbohaterem, aby przeżyć superprzygodę. Uruchamiając tajemniczy gramofon, przypadkiem sprowadzą do ziemskiego wymiaru Eddiego – uciekiniera z krainy Oblivio. Skierują tym samym na siebie gniew Łowców Głów, którzy za wszelką cenę będą chcieli ukarać zbiega. „Za wszelka cenę” oznacza, że nie zawahają się zdeatomizować każdego, kto stanie im na drodze. Czy Frankowi i Izce uda się uratować Eddiego? Czy ich przyjaźń przetrwa pomimo problemów, które czekają ich po drodze?

Zwiastun: https://www.youtube.com/watch?v=hlqSKtQssfg&feature=youtu.be