Zapewniamy dostępność na SLOT Art Festival w Lubiążu!

Zapraszamy na jeden z największych festiwali kultury alternatywnej w Polsce. SAF to koncerty, warsztaty z różnych dziedzin sztuki, wykłady, wystawy, projekcje filmowe, przedstawienia teatralne oraz happeningi. Festiwal odbywa się w niezwykłej scenerii gigantycznego pałacu, który kiedyś był największym na świecie Opactwem Cystersów.  W tym roku na festiwalu Fundacja Katarynka współorganizuje program pt. Ścieżka Zmysłów i dba o dostępność.

Jesteś osobą z niepełnosprawnością słuchu lub wzroku? Pojedź z nami na SLOT Art Festival 9-13 lipca w Lubiążu! Zapewniamy bezpłatne wejście. Na miejscu pomoc wolontariusza/asystenta. Zapewniamy tłumacza PJM i audiodeskrypcję. Napisz do nas: rezerwacje@adapter.pl

DOSTĘPNOŚĆ NA SLOT
Wiemy, że macie różne potrzeby i chcemy, żebyście czuli się u nas jak najlepiej. Robimy pierwsze kroki, żeby stać się bardziej dostępnym miejscem dla wszystkich. Festiwal odbywa się na terenie zabytkowego obiektu, byłego Opactwa Cysterskiego. Pomimo tego, że obiekt jest niedostosowany dla osób z trudnościami w poruszaniu się, chcemy tworzyć jak najbardziej przyjazne miejsce. Na Slocie spotkacie wielu gotowych i chętnych do pomocy wolontariuszy i uczestników.

INFORMACJA I WSPARCIE WOLONTARIUSZA:
Jeśli masz indywidualne potrzeby i szukasz wsparcia, przyjdź do naszego Punktu Informacyjnego (obok biura). Podpowiemy Ci, jak odnaleźć się na festiwalu i co możemy zrobić, żebyś czuł się u nas dobrze. Zapewnimy Ci wsparcie wolontariusza, jeśli tego potrzebujesz.

TŁUMACZ PJM:
Podczas festiwalu dostępny jest tłumacz języka migowego. Jeśli potrzebujesz tłumacza na warsztatach lub spotkaniach, przyjdź do Punktu Informacyjnego (obok biura).
Wybrane wydarzenia festiwalu będą tłumaczone na PJM.

AUDIODESKRYPCJA:
Jeśli chcesz bliżej poznać zakamarki festiwalu i zwiedzić klasztor, przyjdź do Punktu Informacyjnego. Nasz wolontariusz zabierze Cię na spacer i opisze przestrzeń jak najlepiej.
Podczas festiwalu zapraszamy na spektakl i film z audiodeskrypcją.

DOSTĘPNA PRZESTRZEŃ:
Przygotuj się na plenerowe warunki. Nie mamy utwardzanych powierzchni. Wszystkie imprezy, które odbywają się na parterze klasztoru są łatwo dostępne dla osób z trudnościami w poruszaniu się. Nie mamy wind, ani podjazdów abyś mógł dostać się na piętro, pamiętaj jednak, że na Slocie jest mnóstwo przyjaznych osób, które chętnie Ci pomogą.
Na terenie Slotu są toalety dla osób z niepełnosprawnościami. Niestety prysznice są trudno dostępne dla osób poruszających się na wózkach.
Miejsca łatwo dostępne dla osób z trudnościami w poruszaniu się na wózkach to m.in.:
Wozownia (miejsce spotkań, kina, teatru)
Namiot Sfera
Namiot Wschodni
ArtKatedra
Duża Scena
Scena Folk
Parter Klasztoru
Strefa Gastro
Scena Klubowa
Jeśli chcecie dostać się do miejscówek niedostępnych, postaramy Ci się pomóc !

Weź UDZIAŁ W DOSTĘPNYCH WYDARZENIACH!

Podczas SLOTU dostępny będzie tłumacz PJM . Wybierz warsztaty albo spotkanie i zarezerwuj tłumacza.

KINO:
„Florida Project” – film z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących.
Kiedy? Czwartek – 11 lipca, godz. 21:30
Gdzie? A10 Cafe Wielki Wóz

TEATR:
„Sorok Dniej” spektakl z audiodeskrypcją i tłumaczeniem migowym
Kiedy? Piątek, 12 lipca godz.20:00
Gdzie? A10 Cafe Wielki Wóz

KONCERT:
Jeden z głównych koncertów w trakcie weekendu będzie tłumaczony na Polski Język Migowy
Gdzie? Duża Scena
——–

Dostosowane wydarzenia realizuje Fundacja Katarynka w ramach programu „Kultura – Interwencje 2019″ dofinansowanego ze środków Narodowego Centrum Kultury.