V Festiwal Kultury Bez Barier we Wrocławiu i Wałbrzychu!

W imieniu Fundacji Kultury bez Barier, która wraz z TR Warszawa oraz Miastem Stołecznym w Warszawie organizuje V Festiwal Kultury Bez Barier (29.09-15.10) serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniach festiwalowych. Zapraszamy na: filmowe pokazy bez barier z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących, spotkania z radiem, spektakle i warsztaty teatralne dla dzieci i dla dorosłych, wspólne zwiedzanie muzeów i wiele innych wydarzeń. Akcja dzieje się w Warszawie i osiemnastu innych miastach.

We Wrocławiu, w Muzeum Pana Tadeusza Zakładu Narodowego im. Ossolińskich, Muzeum Współczesnym, Wrocławskim Teatrze Lalek oraz w Ogólnopolskim Teatrze William-Es w Wałbrzychu od 01.10 do 14.10 odbędą się różne, bezpłatne wydarzenia, dostępne dla osób z niepełnosprawnościami. Od 20 września można rezerwować wejścia na wydarzenia. Więcej informacji na: www.wfkbb.pl/pl/program/kalendarium/wroclaw oraz www.wfkbb.pl/pl/program/kalendarium/walbrzych

Cały program można znaleźć na stronie festiwalu: www.wtkbb.pl oraz na profilu facebook www.facebook.com/WFKBB/. Zapraszamy i zachęcamy do śledzenia całej inicjatywy!