Spotkanie z Jerzym Stuhrem i pokaz specjalny za nami!

Za nami wielki dzień. Spotkanie z Panem Profesorem Jerzym Stuhrem oraz pokaz filmu „Obywatel” z audiodeskrypcją, napisami i tłumaczeniem na język migowy. Prawie 500 osób na sali w kinie Nowe Horyzonty. Pełnosprawni kinomani, ale przede wszystkim Ci, którym jeden zmysł zastępuje wyobraźnia. Za nami podsumowanie plebiscytu ADAPTERA i wspaniałe spotkanie z nagrodzonym Panem Profesorem Jerzym Stuhrem. Rozmawialiśmy o kinie, o głosie w filmie, o wzruszeniach. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy przybyli, ale przede wszystkim, tym którzy nas wsparli. Są to Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej we Wrocławiu, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, Bank Zachodni WBK, Fundacja Kultury bez Barier, Opus Film oraz niezawodne i profesjonalne Kino Nowe Horyzonty. Szczególne podziękowania dla Fundacji Hasco-LEK, fundatora naszej nagrody w plebiscycie ADAPTERA.

Dziękujemy wszystkim kinomanom-Adapterowiczom za przybycie. To był czas wyjątkowych wzruszeń i rozmowy.