Sport na ucho. Zapraszamy na mecze Śląska Wrocław z audiodeskrypcją!

Wszystkich kibiców piłki nożnej zapraszamy na najbliższe mecze Śląska Wrocław z audiodeskrypcją na Stadionie Wrocław (Al. Śląska 1). Przed nami rozgrywki Ekstraklasy od 31 do 36 kolejki:

15 kwietnia – Śląsk Wrocław – Sandecja Nowy Sącz, godz. 18.00
30 kwietnia – Śląsk Wrocław – Lechia Gdańsk, godz. 18.00
8 maja – Śląsk Wrocław – Pogoń Szczecin, godz. 20:30
12 maja – Śląsk Wrocław – Piast Gliwice, godz. 15:30

Jak skorzystać z audiodeskrypcji na stadionie? Wystarczy mieć ze sobą przenośne radio lub telefon wyposażony w tuner ustawiony na 97,0 FM i słuchawki. Relacja startuje 10 minut przed rozpoczęciem meczu. Mecze komentują dziennikarze i audiodeskryptorzy Fundacji Katarynka: Michał Waszkiewicz, Bartosz Wiśniewski, Piotr Bera i Wojciech Klich.

Bilety. Dla osób z niepełnosprawnościami są dostępne bezpłatne bilety na mecze WKS Śląsk Wrocław. Należy skontaktować się z Klubem Kibiców Niepełnosprawnych mailowo pod adresem:bilety@kkn.wroclaw.pl lub tel. 792 930 094

Audiodeskrypcja realizowana jest w ramach projektu „Sport na ucho. Audiodeskrypcja podczas meczów piłki nożnej i żużla” dofinansowanego ze środków Gminy Wrocław w dyspozycji MOPS.