Sport na ucho – domowe mecze Impelu Wrocław i Ślęzy Wrocław z audiodeskrypcją

Mamy dla kibiców świetne informacje. Fundacja KATARYNKA będzie z audiodeskrypcją na meczach siatkarek Impel Wrocław oraz koszykarek Ślęza Wrocław. Debiutujemy już w ten weekend.
W sobotę 15 października Ślęza zagra z mistrzyniami kraju, Wisłą Kraków – 15.10.2016, Hala AWF Al. Paderewskiego, g. 18.00
W niedzielę 16 października inauguracja sezonu siatkarek: rywalkami Impelu będzie drużyna KSZO Ostrowiec Św. Pierwszy mecz siatkówki z audiodeskrypcją 16.10.2016, Hala Orbita, g. 17.00.

Wystarczy mieć przenośne radio lub telefon wyposażony w tuner ustawiony na  97,0 FM i słuchawki. Relacja rozpoczyna się 10 minut przed meczem.

Mecze będą relacjonować dziennikarze i audiodeskryptorzy Fundacji KATARYNKA, która jako jedyna dostarcza tę usługę na tak szeroką skalę. Bo to nie tylko Wrocław i mecze Śląska, ale również Warszawa i mecze Legii przy Łazienkowskiej oraz wszystkie ważniejsze wydarzenia na PGE Stadionie Narodowym, takie jak mecze reprezentacji Polski, czy żużlowe Grand Prix. To właśnie w stolicy po raz pierwszy robiono również audiodeskrypcję z meczu siatkówki. W 2014 roku Katarynka relacjonowała mecz otwarcia mistrzostw świata Polska- Serbia. Teraz czas na Impel Wrocław i Ślęzę Wrocław.

Audiodeskrypcja w obu halach będzie realizowana ze środków PFRON w dyspozycji wrocławskiego MOPS.