Spektakl Wrocławskiego Teatru Współczesnego z audiodeskrypcją i napisami

Wrocławski Teatr Współczesny i Fundacja Katarynka zapraszają 10 grudnia o godzinie 18.00 na spektakl „Silesia, Silentia” Lidii Amejko w reżyserii Marka Fiedora. Spektakl z audiodeskrypcją i napisami, dostosowany dla widzów z dysfunkcjami wzroku i słuchu. Rezerwacją i sprzedażą biletów zajmuje się Wrocławski Teatr Współczesny. Bezpłatne wejściówki dla osób z niepełnosprawnością oraz ich opiekunów można odbierać w kasie teatru na ul. Rzeźniczej 12 po wcześniejszej rezerwacji pod numerem telefonu 71 358 89 20. Spektakl trwa 100 minut.

„Silesia, Silentia” to opowieść o płaszczu uszytym przed wojną dla pięknej dziewczyny. Dziewczyna ginie w obozie, a płaszcz przechodzi z rąk do rąk i jest niemym świadkiem najnowszej historii Wrocławia. Prawa życia i zasady szycia splecione są w filozoficzną opowieść o historii miasta.

Więcej o spektaklu: www.wteatrw.pl/index.php/pl/przedstawienia/80-wtw/przedstawienia/287-silesia-silentia#opis