Spektakl bez barier – „Francuska niespodzianka” z audiodeskrypcją i tłumaczeniem PJM

Serdecznie zapraszamy na spektakl „Francuska niespodzianka” z audiodeskrypcją i tłumaczeniem PJM do Teatru Polskiego we Wrocławiu.

18 kwietnia 2019 (czwartek),, godz. 19.00, Scena Kameralna Teatru Polskiego, ul. Świdnicka 28.

Cena biletu dla osoby z niepełnosprawnością – 20 złotych, dla asystenta – 10 zł. Bilety ze zniżkami prosimy rezerwować w Fundacji Katarynka pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonicznie 797 122 452. Rezerwacje przyjmujemy do 4 kwietnia 2019.

Spektakl „Francuska niespodzianka” to komedia. Opowiada o niedzielnym podrywaczu, który przyłapany przez żonę z kochanką, próbuje za wszelką cenę zatuszować przed nią cel ich spotkania. Usiłując rozwiać podejrzenia żony, kłamie, że dziewczyna, z którą się spotkał, to jego córka… Jedno kłamstwo pociąga za sobą drugie, a całej sytuacji nie ułatwia żona, która od samego początku wie, jakie były zamiary jej męża. To sztuka, w której wielki kłamca wpada w swoją pułapkę.
Przed spektaklem zapraszamy na spotkanie pt. „Teatr od kulis”. Będzie wtedy możliwość wejścia na scenę i poznania scenografii.