Zapraszamy na Orange Warsaw Festival z audiodeskrypcją na żywo!

Orange Warsaw Festival odbywa się od 2008 roku. Przed nami 12 edycja tego jednego z najważniejszych wydarzeń na muzycznej mapie Polski. Od 31 maja i 1 czerwca 2019 roku na Służewcu – Torze Wyścigów Konnych zagrają między innymi: Miley Cyrus, The Raconteurs, Troye Sivan, Jan-rapowanie, Miles Kane, Julia Pietrucha i wielu innych. Festiwal jest dostępny dla osób z niepełnosprawnościami.

Jak co roku Fundacja Katarynka dostarcza na festiwalu usługę audiodeskrypcji. Wszystkie koncerty na głównej scenie festiwalowej – scenie Orange –będą audiodeskrybowane każdego dnia. Audiodeskrypcja będzie dostępna na częstotliwości: 95,1 FM. Sygnał radiowy będzie docierać do wszystkich miejsc wokół sceny głównej. Usługa zostanie udostępniona nieodpłatnie dla wszystkich, którzy potrzebują dodatkowego komentarza. Aby skorzystać z usługi konieczne będzie posiadanie radia (np. telefonu komórkowego wyposażonego w radio) oraz słuchawek. W przypadku braku aplikacji pozwalającej na odbiór radia w telefonie lub smartfonie, będzie można wypożyczyć radioodbiornik w Punkcie Obsługi Priorytetowej. Należy wtedy pamiętać, by zabrać z domu swoje słuchawki. 15 min przed koncertami na scenie Orange oraz zaraz po koncertach będzie można wysłuchać praktycznych informacji przekazywanych za pomocą radia festiwalowego.

Dla osób z niepełnosprawnościami dedykowane są bilety N – dostępne poprzez altersklep.pl i eBilet.pl. Każda osoba, która zakupi bilet N może przyjść z osobą wspierającą, jeśli istnieje taka potrzeba. Bilet osoby z niepełnosprawnością uprawnia osobę wspierającą (jedną na cały czas trwania festiwalu) do wejścia na teren imprezy i towarzyszenia osobie z niepełnosprawnością. Osoby, którym będzie potrzebna pomoc, mogą też zgłaszać się do Punktu Obsługi Priorytetowej, gdzie zostanie im przydzielony asystent.

Spotkajmy się na Orange Warsaw Festiwal 2019!