Orange Warsaw Festival 2017 bez barier

2-3 czerwca odbył się kolejny Orange Warsaw  Festival. Za nami świetne dwa dni z niezapomnianymi widowiskami multimedialno-muzycznymi. Już po raz czwarty prowadziliśmy audiodeskrypcję na żywo podczas koncertów w trakcie tego niezwykłego wydarzenia. Nasz komentarz był dostępny przez radio na częstotliwości 91,5 FM. Oprócz tego, co pół godziny nasze radio festiwalowe nadawało ważne informacje organizacyjne dla wszystkich, którzy tego potrzebują.

Dzięki współpracy Fundacji Orange, Fundacji Polska bez Barier, Fundacji Widzialni, Orange Warsaw Festival to jeden z najlepiej dostosowanych festiwali do potrzeb osób z niepełnosprawnościami. Punkt Obsługi Priorytetowej,  dostępne szlaki komunikacyjne, wolontariusze, pętle indukcyjne, dostępny tłumacz języka migowego i audiodeskrypcja – to udogodnienia, które zapewniły , że wszyscy odbiorcy bawili się bezpiecznie, komfortowo i w pełni mogli cieszyć się wydarzeniem.

Mamy nadzieję, do zobaczenia za rok!