Olimpiada Teatralna z audiodeskrypcją

Podczas Olimpiady Teatralnej, która ma miejsce w październiku i listopadzie tego roku w związku z Europejską Stolicą Kultury Wrocław 2016, prezentowane będą dwa spektakle z audiodeskrypcją przygotowaną przez naszą Fundację: spektakl „Gatunki chronione” Rafała Urbackiego i Anu Czerwińskiego (spektakl z nurtu „Więcej niż teatr”/Pełnoprawna Sztuka Osób z Niepełnosprawnościami) oraz „Dziady” w reż. Nekrosiusa (Teatr Narodowy w Warszawie).

Przewidziane są bilety dla osób, dla których audiodeskrypcja jest niezbędna, pomocna. Więcej szczegółów pod adresem mailowym: lange.magdalena@gmail.com.

O spektaklu „Gatunki chronione”: www.theatreolympics2016.pl/kalendarium/gatunki-chronione

O spektaklu „Dziady”: www.theatreolympics2016.pl/kalendarium/dziady

Olimpiada Teatralna to międzynarodowy festiwal teatralny prezentujący osiągnięcia najwybitniejszych twórców teatralnych z całego świata. Hasło tegorocznej 7. edycji Olimpiady brzmi „Świat miejscem prawdy”, a jej program stanowi zachętę do wolności wypowiedzi, staje w obronie znaczenia tradycji, a zarazem wspiera potrzebę poszukiwań i eksperymentowania na scenie.

Zapraszamy w imieniu Organizatorów.