Filmowo z Disneyem na Dzień Dziecka

Wszystkie dzieci małe i duże zapraszamy na pokaz bajki „Vaiana. Skarb Oceanu” z audiodeskrypcją, napisami dla niesłyszących i tłumaczeniem na polski język migowy!

Wstęp wolny, obowiązują zapisy pod adresem: rezerwacje@adapter.pl

Pokazy są współorganizowane przez cztery fundacje działające na rzecz kultury dostępnej dla wszystkich, które łączą siły w Kolektywie Otwartej Kultury! Są to: Fundacja Kultury bez Barier z Warszawy (inicjatorka), Fundacja Siódmy Zmysł z Krakowa, Fundacja Mili Ludzie z Poznania oraz Fundacja Katarynka z Wrocławia.

W ramach współpracy Fundacji Kultury bez Barier i Disney Polska na przełomie maja i czerwca w 4 miastach w Polsce wszystkie dzieciaki, także! dzieci głuche, słabosłyszące, niewidome i słabowidzące będą mogły zobaczyć wybrane filmy Disneya.
Filmy zostały przygotowane przez Fundację Kultury bez Barier w wersji z audiodeskrypcją, napisami dla niesłyszących oraz tłumaczeniem na polski język migowy.

Już dziś zapraszamy wszystkie chętne dzieci, duże i małe, na pokazy do Warszawy, Wrocławia, Poznania i Krakowa.

Wierzymy, że razem możemy więcej!