Dziecięcy klub filmowy. „Tarapaty” z AD, napisami i tłumaczeniem PJM!

Serdecznie zapraszamy dzieci i młodzież na pokaz filmu „Tarapaty” z audiodeskrypcją, napisami i tłumaczeniem na Polski Język Migowy.
„Tarapaty” to polski film familijno-przygodowy z 2017 roku. Film w bardzo atrakcyjny i współczesny sposób opowiada o przyjaźni. Przeznaczony jest dla dzieci od lat 6.

Zapraszamy 11 grudnia 2017 (poniedziałek) o g. 11:00 do kina Nowe Horyzonty (ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21).
Seans jest przeznaczony dla dzieci i młodzieży z niepełnosprawnością wzroku i słuchu. Wstęp wolny, ale obowiązuje rezerwacja miejsc pod adresem: fundacja.katarynka@gmail.com

Partnerem projektu jest Fundacja Kultury bez Barier. Projekt dofinansowano ze środków MOPS we Wrocławiu i Gminy Wrocław.

O FILMIE:  Przyjaźń to wcale nie jest taka prosta sprawa i Julka dobrze o tym wie. Ma 12 lat, chodzi do szkoły z internatem i jeszcze nigdy nie miała prawdziwej przyjaciółki. Zaczynają się wakacje, a razem z nimi kłopoty. Julka zamiast do rodziców w Kanadzie, trafia do ciotki w Warszawie. W tej samej kamienicy mieszka Olek. Kiedy dzieciakom wpada w ręce plan prowadzący do skarbu zaczyna się przygoda. Na drodze do rozwiązania zagadki staje złodziejska szajka, niania – nałogowa palaczka i podejrzany pożeracz cukierków. Nikt nie jest tym za kogo się podaje, a wyścig z czasem trwa. Żeby wyjść cało z tej historii, Julka musi pokonać nieufność i odważyć się na przyjaźń.