Dzieci z Bullerbyn. Pierwsza sztuka teatralna z audiodeskrypcją we Wrocławiu.

To była wielka przyjemność dla wszystkich. I dla niepełnosprawnych dzieci, które uczestniczyły w premierze „Dzieci z Bullerbyn” i dla aktorów i dla nas samych, bo praca nad dostosowaniem spektaklu została nagrodzona wieloma uśmiechami na twarzach najmłodszych. 3 kwietnia na scenie kameralnej Teatru Polskiego we Wrocławiu pokazana została pierwsza na Dolnym Śląsku sztuka z audiodeskrypcją i równoległym tłumaczeniem na język migowy. Tym samym stała się dostępna zarówno dla osób niesłyszących, jak i słabowidzących. Choć jest to spektakl przygotowany głównie z myślą o dzieciach, to i dorośli znajdują w nim dużo radości. Zapraszamy więc na Scenę Kameralną. Spektakle z dostosowaniem planujemy co miesiąc, są one odpowiednio oznaczone w repertuarze i nietrudno je znaleźć. A jeśli ktoś bardzo upiera się przy sztuce dla dorosłych – zapraszamy na „Dziady” w reżyserii Michała Zadary. Pierwszy spektakl z napisami i audiodeskrypcją planowany jest w połowie maja. A skoro wspomnieliśmy na początku, a dziecięcym uśmiechu – popatrzmy na zdjęcia z premiery. (fot. Grzegorz Stadnik – Pracownia 2F)

Logotyp Projektu