„Czarodziejski flet” z audiodeskrypcją i tłumaczeniem migowym

Dzięki współpracy naszej Fundacji z Wrocławskim Teatrem Lalek spektakl „Czarodziejski flet” pojawił się w repertuarze Teatru z audiodeskrypcją i tłumaczeniem migowym.

„Czarodziejski flet” to spektakl dla dzieci stworzony na podstawie jednej z najsłynniejszych oper Mozarta i opowiadający o magicznej sile muzyki. Arie wiedeńskiego klasyka brzmią w nim w nowych aranżacjach Vratislava Šramka i oryginalnej interpretacji aktorów Wrocławskiego Teatru Lalek. To muzyczny spektakl przeznaczony dla dzieci: lekki i zabawny, z szybkim tempem i wieloma odniesieniami do współczesności. Twórcy przedstawienia bawią się zarówno muzyką genialnego kompozytora, jak i operową konwencją. Mozart Marka Zákostelecký’ego nosi conversy i gra na doskonale znanych dzieciom instrumentach: dzwonkach, kontrabasie, perkusji, a nawet butelkach z wodą. „Czarodziejski flet” to dla młodego widza doskonały początek przygody z muzyką klasyczną.

Więcej szczegółów na stronie Wrocławskiego Teatru Lalek.