Audiodeskrypcja na Stadionach. Mamy jej coraz więcej.

Aby uczynić zadość lokalnemu patriotyzmowi, zaczniemy od stolicy Dolnego Śląska. Stadion Miejski we Wrocławiu, tu regularnie komentowane są mecze piłkarskiego Śląska Wrocław. Stadion Olimpijski jest areną zmagań żużlowych i tu także usłyszeć można audiodeskrypcję. Podobnie jak w Hali Orbita, gdzie  najczęściej swoich rywali podejmują koszykarze Śląska Wrocław. No i oczywiście Warszawa. Na Stadionie Legii audiodeskrypcja jest obecna nieprzerwanie już od prawie 3 lat. A na Stadionie Narodowym komentarz audiodeskrypcji pojawia się przy każdym większym wydarzeniu muzycznym czy rozrywkowym, no i obowiązkowo przy wszystkich meczach kadry narodowej. Warto również wspomnieć o PGE Arenie w Gdańsku, gdzie także pracują wyszkoleni przez Katarynkę audiodeskryptorzy. Dziękujemy wszystkim, którzy pomagają nam w upowszechnianiu tego działania. Cieszymy się że nasze starania są już dostrzegane nie tylko w środowisku niepełnosprawnych kibiców, ale również piłkarskich działaczy. Poniżej fragment wywiadu jakiego udzielił były szef PZPN, obecnie prezes I ligi piłkarskiej i ambasador CAFE w Polsce – Michał Listkiewicz.

Fragment rozmowy z Michałem Listkiewiczem w programie „As Wywiadu” na kanale SportClub. Cały wywiad zobaczyć można na kanale YouTube