Adapter – kino bez barier w listopadzie: „Wszystko gra” z AD i napisami

Zapraszamy na kolejny seans  z cyklu „ADAPTER – kino bez barier”.

Film „Wszystko gra” – polski musical w reżyserii Agnieszki Glińskiej z 2016 roku.

Niedziela, 20.11.2016 r. godzina 16:00 Kino Nowe Horyzonty, ul. K. Wielkiego 19a-21, Wrocław
Bilety w cenie 6 zł i 0 zł/ osobę. Bilety prosimy rezerwować przez stronę www kina lub przez Fundację, wysyłając maila na adres fundacja.katarynka@gmail.com

Dla grup zorganizowanych przewidziane są też darmowe bilety, rezerwacja mailowa do 14.11.2016: fundacja.katarynka@gmail.com
W celu odsłuchania audiodeskrypcji udostępniamy radio ze słuchawkami. Można przynieść też własny telefon z radiem i słuchawkami. Radio prosimy ustawić na częstotliwość 97 Fm.
Projekt dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego
Partnerzy: Kino Nowe Horyzonty, Fundacja Kultury bez Barier
Zapraszamy serdecznie!

O FILMIE:

„Wszystko gra” to historia o poszukiwaniu szczęścia, miłości i radości życia. Zosia (Eliza Rycembel) próbuje zmienić świat za pomocą sztuki. Jej mama (Kinga Preis) niespodziewanie spotyka na swojej drodze kogoś wyjątkowego. Babcia (Stanisława Celińska) ukrywa tajemnicę z przeszłości. Trzy kobiety spróbują ocalić rodzinny dom. Przeżyją niejedną perypetię, by przekonać się, czego pragną. Czy uda im się to zdobyć?

W niezwykłej historii o miłości partnerują im Sebastian Fabijański, Antoni Pawlicki i Bartosz  Żuchowski. Reżyseria Agnieszki Glińskiej i zdjęcia nominowanego do Oscara Pawła Edelmana  gwarantują rozrywkę na najwyższym poziomie. Wszystko to w rytmie najpiękniejszych polskich piosenek w zupełnie nowych aranżacjach. Niezapomniane melodie i doskonałe teksty najlepszych autorów – od Agnieszki Osieckiej, Jonasza Kofty przez Maanam po T.Love. Nowy blask tych przebojów podkreślą najlepsi tancerze w porywających choreografiach Agustina Egurroli.

Zwiastun filmu: https://www.youtube.com/watch?v=oxupUtekTl0

/źródło materiały dystrybutora www.next-film.pl/